Translate

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ. Η αγάπη είναι ενέργεια.  Αγαπάτε αλλήλους. Αυτή ήταν από τον αγαπημένο μας Χριστό η κυριότερη παρότρυνση που μας έδωσε.
 Ήρθε ανάμεσα μας Υιός του Θεού αυτός, ταπεινώθηκε ,χλευάστηκε , προδόθηκε, θανατώθηκε και όλα αυτά γιατί; Για να μας διδάξει την αγάπη.
 Ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του κάθε ανθρώπου, του κάθε χριστιανού στον πόλεμο που κάνει καθημερινά με το κακό.Στα χρόνια της Παλαιάς διαθήκης, υπήρχε το οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος. Ήταν ο μόνος τρόπος που είχαν επινοήσει οι άνθρωποι εκείνης της εποχής για να αντιμετωπίσουν το κακό. Σου κάνω ότι μου έκανες, για να μην μπορείς να το ξανακάνεις.Ένα χάος δηλαδή.
Και ο πονηρός γελούσε φυσικά. Γιατί ήταν μια προσέγγιση δικαιοσύνης που βόλευε αφάνταστα τα σχέδια του. Διότι έτσι όλοι οι άνθρωποι έπρατταν το κακό.!!!!!! Οι μισοί σε πρώτη πράξη και οι υπόλοιποι μισοί στην αντεκδίκηση.Ώσπου ήρθε ο Χριστός μας. Και όλα άλλαξαν.
 Έφερε τον άνθρωπο στα λογικά του με μια μόνο φράση. Ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος τον λίθο της τιμωρίας σε αυτόν που αμάρτησε. Και φυσικά ποιος να πετάξει πέτρα μετά.; Όλοι βλέπουμε τις αμαρτίες των άλλων.
Τις δικές μας όμως αμαρτίες τις παραμερίζουμε εύκολα στην κρίση μας, με κάποια φτηνή δικαιολογία στο μυαλό μας.Ο αναμάρτητος λοιπόν ας ρίξει πρώτος την πέτρα. Ένα μήνυμα που θα ανάγκαζε τους ανθρώπους να σκεφτούν ποιο σοφά την δίκαιη επιβολή της τιμωρίας ,δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που έπραξε κάποιο αδίκημα να μην το ξανακάνει.
Μια δεύτερη ευκαιρία που στηρίζεται στην αγάπη. Και εκεί νίκησε ο Χριστός τον πονηρό.
Αγάπη; Τι είναι αυτό;
Λέξη μισητή για τον πονηρό. Λέξη πανίσχυρη όμως. Γιατί τον αφοπλίζει τελείως.
Βέβαια καταλαβαίνετε ότι δεν θα πούμε την λέξη αγάπη και θα νικήσουμε το κακό. Πρέπει να νιώθουμε την αγάπη. Πρέπει να εξασκηθούμε στην αγάπη. Πρέπει να νιώσουμε την ενέργεια της αγάπης να κυλάει σε όλο μας το σώμα.
 Ενέργεια της αγάπης; Ενέργεια;!!!!!!!!!
Μα φυσικά παιδιά μου. Η αγάπη είναι ενέργεια. Μια παντοδύναμη ενέργεια σκορπισμένη παντού στον κόσμο. Η αγάπη φέρνει αρμονία στην ψυχή μας. Και η αρμονία στηρίζει ολόκληρο το σύμπαν. Μα ο πονηρός δεν έχει μάθει να υπάρχει στην αρμονία.
Ο κόσμος του αντλεί ενέργεια από τον πόνο, τον φόβο, τον τρόμο, την απελπισία και κάθε τι κακό. Όχι όμως αγάπη. Αυτήν την φοβάται. Γιατί μπορεί να του καταστρέψει όλον τον κόσμο του. Γιατί η αγάπη φέρνει αρμονία που αυτός δεν μπορεί να ζήσει μέσα σε αυτήν. Δεν έχει θέση.
Κάποτε γνώρισα έναν άνθρωπο που είχε κυριευτεί από τελώνιο.
Του δηλητηρίαζε τις σκέψεις, τον νου και την καρδιά του με την παρουσία του.
 Είχε γίνει ένας άλλος άνθρωπος.
 Μην φανταστείτε ότι χτυπιότανε, σφάδαζε και πάθαινε κρίσεις. Όχι τέτοια πράγματα. Απλά μέσα του είχε αλλάξει όλη του η ψυχοσύνθεση και ο λογισμός του. Προσπάθησε με χίλιους δύο τρόπους να απαλλαγεί. Προσευχές ,νηστείες, και ότι άλλο μπορεί να του παράσχει η εκκλησία μας. Τίποτα. Όταν έμαθα την περίπτωση του,του θύμισα ότι δεν είχε δοκιμάσει όπως έλεγε όλα τα όπλα που του παρέχει η θρησκεία μας.
Με κοίταξε έκπληκτος. Τι εννοείς ; μου είπε.
Εννοώ ότι δεν δοκίμασες το δυνατότερο όπλο. Αυτό το όπλο που Ο Χριστός θυσιάστηκε για να το αποκτήσουμε. Δεν δοκίμασες την αγάπη.!!!!!!!!
Μιλήσαμε για λίγη ώρα και κατάλαβε τι εννοούσα.Πήγαμε σε μια εκκλησιά. Γονάτισε εμπρός στον Σταυρό. Η προσευχή του αυτή την φορά ήταν η εξής.
Χριστέ μου Θεέ της αγάπης. Με έχει κυριεύσει πνεύμα κακού και βασανίζει την ζωή μου.
Σε παρακαλώ, όπως ζήτησες από τον πατέρα σου επάνω στον σταυρό να συγχωρήσει τους ανθρώπους για το μαρτύριο σου, έτσι και εγώ σου ζητώ να συγχωρήσεις το τελώνιο που έχει μπει μέσα μου και με βασανίζει. Συγχώρησε το Χριστέ μου ,γιατί και αυτό πλανεμένο και δυστυχισμένο είναι.
 Συγχώρησε το και δώσε του μια ευκαιρία ακόμα, να νιώσει την αγάπη σου και να μετανοήσει.
Το μόνο που δεν περίμενε να ακούσει ο πονηρός ήταν αυτό.!!!!!!!
Έχει μάθει να τον πολεμάνε με σκοπό να τον καταστρέψουν. Και του αρέσει γιατί ο θυμός μας τον τρέφει.
 Να ζητάνε όμως να τον συγχωρήσει ο Θεός και να τον βοηθήσει να αλλάξει; Να γίνει καλός;
Ε αυτό δεν το αντέχει!!!!!!
Καθάρισε φυσικά ο άνθρωπος. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι δυνάμεις στον ουρανό. Δεν ξέρω αν ο Θεός έδωσε δεύτερη ευκαιρία στο κακό πνεύμα ή όχι. Ξέρω όμως ότι το κακό πνεύμα δεν μπορούσε να ζήσει μέσα σε κάποιον που παρακαλούσε τον Θεό να το συγχωρέσει.
Μέσα σε κάποιον που του έδειξε αγάπη. Και έφυγε μακριά .
Νικημένο η προβληματισμένο από την πανίσχυρη ενέργεια της αγάπης. Συνηθισμένο να υπάρχει σε φοβισμένες ψυχές δεν είχε νιώσει ποτέ τι θα πει αγάπη. Και νικήθηκε.
Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα. Όλοι θα έχουμε ακούσει ή θα έχουμε νιώσει αυτό που λένε η Μαγεία των Χριστουγέννων . Τι είναι η μαγεία των Χριστουγέννων;
Εκείνες τις ημέρες όλοι οι άνθρωποι τρέχουν να πάρουν κάποιο δώρο για κάποιον που αγαπούν. Όλοι σκέπτονται αυτούς που αγαπούν και πώς να τους δείξουν την αγάπη τους. Και των περισσοτέρων ανθρώπων οι σκέψεις έχουν να κάνουν με την αγάπη.
  Και ξαφνικά…………Δημιουργείτε στην ατμόσφαιρα αυτό που λέμε η μαγεία των Χριστουγέννων.
Μια ενέργεια τόσο ισχυρή που δημιουργείτε από τις συνεχείς σκέψεις αγάπης τόσων ανθρώπων ,που αλλάζει τα πάντα. Ξαφνικά ελεούμε κάθε ζητιάνο στον δρόμο, γινόμαστε ποιο καλοί με τους άλλους, ποιο τρυφεροί σαν άνθρωποι και έχουμε την ανάγκη να δώσουμε αγάπη.
 Έχουμε ανάγκη να πλησιάσουμε τους άλλους με άλλη διάθεση. Γιατί υποκινούμαστε από την ενέργεια αγάπης που έχει εξαπλωθεί στην ατμόσφαιρα.Για αυτήν την ενέργεια της αγάπης ήρθε να μας μιλήσει ο Χριστός.
 Αγαπάτε αλλήλους.!!!!!! Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό που μας δίδαξε ,αυτή η μαγεία των Χριστουγέννων θα ήταν απλωμένη σε όλη την Γή για πάντα.
Θα ζούσαμε όλοι μια υπέροχη και αρμονική ζωή μέσα στην αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι ενέργεια πανίσχυρη που μέσα σε αυτήν το πονηρό είναι τόσο αδύναμο που δεν έχει θέση. Η αγάπη το καίει.!!!!
  Το κλειδί για να φτάσουμε και να βιώσουμε στην πράξη το αγαπάτε αλλήλους ,είναι μια άλλη φράση που μας έδωσε.
 Μην κάνεις στον άλλο ,αυτό που δεν θέλεις αυτός να κάνει σε εσένα.Με αυτήν την φράση για εξάσκηση, η γνώση της αληθινής αγάπης για τον συνάνθρωπο ,έρχεται από μόνη της.
Καλή αγάπη σε όλους  παιδιά μου.
Πατήρ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου