Translate

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Η ψυχή. !!!!!!!! Η ψυχή!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ένα μεγάλο μυστήριο στην πορεία και την ύπαρξη του ανθρωπίνου είδους.
Η ψυχή του ανθρώπου.
Κάτι που μπορεί κάποιος να το σκοτώσει με ένα βλέμμα ή να το αναστήσει με ένα χαμόγελο ή ένα χάδι.
Όταν αναφερόμαστε όμως στην ψυχή ενός ανθρώπου, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι που μπορούμε να την προσεγγίσουμε.
Ο ένας τρόπος είναι η επιστημονική προσέγγιση. Η ψυχιατρική. Αυτή κάνει την προσέγγιση της, ασχολούμενη { ας μου επιτραπεί η έκφραση} με την φυσιολογία της ψυχής.
Δηλαδή ασχολείται με τα συμπτώματα , την συμπεριφορά και την λειτουργία μιας άρρωστης ψυχής.
Τι ψυχική αντίδραση π.χ υπάρχει αν πατηθεί αυτό το κουμπί {συναίσθημα}. Και τι αντίδραση υπάρχει αν πατηθεί ένα άλλο. Μελετούν τις αντιδράσεις ,εντοπίζουν την πηγή του σφάλματος, την αιτία δηλαδή  που προκάλεσε την παθογένεια , και προσπαθούν τις περισσότερες φορές με φαρμακευτικές αγωγές, αλλά  και συζητήσεις να περιορίσουν τα άσχημα συμπτώματα και συνέπειες της ψυχικής ασθένειας  του ασθενούς.
Δεν μπορούν να θεραπεύουν μια ψυχή πλήρως. 
Δηλαδή να την επαναφέρουν στην αρχική της υγιή κατάσταση, εάν βέβαια ήταν ποτέ υγιής, και χωρίς κανένα κρυμμένο ψυχικό αποτύπωμα .
Πάντα θα υπάρχουν κατάλοιπα ,τα οποία θα ελέγχονται με φαρμακευτική αγωγή και με κάποιες συνεδρίες για υποστήριξη.
Η επιστήμη της ψυχιατρικής όμως ,όπως και η κάθε επιστήμη ,μας ενημερώνει για αυτά που γνωρίζει έως σήμερα. 
Αυτά που έχουν αποδειχτεί με πειράματα, έως σήμερα.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι επιστήμονες πριν από αρκετά χρόνια ,πίστευαν ότι η γη είναι ένα επίπεδο ταψί, και αν πας στην άκρη θα πέσεις στο κενό.
Όπως μας φαίνεται αστείο τώρα, αυτό που πίστευαν τότε, έτσι και σε 300 η 400 χρόνια οι επιστήμονες εκείνης της εποχής, πιθανόν να χαμογελούν με κατανόηση,  με αυτά που οι επιστήμονες πιστεύουν για σωστά σήμερα. Αυτό φαντάζομαι ότι το αποδέχεται και ο πλέον κακόπιστος ανάμεσα μας. Εκτός αν δεν πιστεύει στην εξέλιξη και στην έρευνα της επιστήμης
Οπότε η ψυχιατρική προσέγγιση της ψυχής,η επιστημονική προσέγγιση, φτάνει έως ένα σημείο και μετά σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί ασχολείται με την φυσιολογία της ψυχής.
Και στην ανθρώπινη ψυχή δεν μπορείς να κάνεις ανατομία, όπως στο ανθρώπινο σώμα και να την σπουδάσεις έως την τελευταία λεπτομέρεια. Η ψυχή δεν έχει σώμα. Δεν υπάρχει κάποιο όργανο που θα πούμε ότι αυτό είναι η ψυχή. Η ψυχή είναι ενέργεια.
Εκτός αυτού, πιστεύω ότι και καμία ψυχή δεν είναι απόλυτα ίδια με κάποιαν άλλη.
Αυτά τα ελάχιστα έως τώρα, για ότι αφορά την προσέγγιση της ψυχής από την πλευρά της επιστήμης.
Η άλλη τώρα προσέγγιση που μπορεί να γίνει στην ψυχή ενός ανθρώπου, είναι η θρησκευτική. Η πνευματική αν θέλετε.
Πόσες φορές δεν μπήκαμε στην εκκλησιά, με την ψυχή μας φορτωμένη με στεναχώρια, φόβο για το αύριο, απόγνωση και απελπισία και όταν φύγαμε αργότερα μετά το τέλος της Ακολουθίας ,ή ψυχή μας φτερούγιζε ανάλαφρη και γαλήνια γεμάτη ελπίδα.;
Πόσες φορές μια προσευχή ήταν αρκετή, για να μας αλλάξει την άσχημη ψυχική μας διάθεση. Χωρίς κανένα φάρμακο. 
Μόνο με την προσευχή.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άλλος λίγο ,άλλος πολύ, όλοι μας έχουμε βιώσει την επίδραση που έχει ο λόγος και η παρουσία του Θεού, στην ψυχή του ανθρώπου.
Οι ιερείς που με την χάρη που τους δόθηκε ,μέσω των Αγίων Αποστόλων από τον Κ.Η.Ιησού Χριστό ,κάνουν αυτήν την προσέγγιση, δεν ασχολούνται με την φυσιολογία της ψυχής. Ασχολούνται με την ουσία της ψυχής, το D.N.A της, έρχονται σε επαφή με την πηγή από την οποία εκπορεύεται η ενέργεια της, και της οποίας η ψυχή είναι αναπόσπαστον μέρος. 
Πιάνουν στα χέρια τους την ψυχή του ανθρώπου, γνωρίζοντας ότι κρατούν ένα μικρό κομμάτι του ίδιου του Θεού.
Την ανάσα του Θεού.!!!!!!!!
Υπάρχουν πολλές προσευχές, ακόμη και ειδικές ακολουθίες της εκκλησίας μας για την θεραπεία των ψυχικών ασθενειών
Για αυτό και ένας ευλογημένος και καλός ιερέας μπορεί να θεραπεύει μια ψυχή άμεσα!!!!
Γιατί εναρμονίζει την άρρωστη ψυχή που κρατά στα χέρια του, ξανά με την ουσία του Θεού, μέσα από την εξομολόγηση του πιστού και τις προσευχές του. Την ισορροπεί ξανά. Την θεραπεύει. Όποιος έχει κάνει ειλικρινή εξομολόγηση από τα βάθη της ψυχής του, γνωρίζει ότι φεύγοντας από την εκκλησία νοιώθει να πετάει. Κανένας δεν έχει νοιώσει το ίδιο συναίσθημα φεύγοντας από το γραφείο ενός ψυχιάτρου.
Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν παιδιά μου την επιστήμη με την θρησκεία σε θέματα ψυχής. Άλλο το έργο της επιστήμης και άλλο του Θεού. Ο Θεός γνωρίζει τώρα…. Αυτό που οι επιστήμονες ….δεν θα ανακαλύψουν ποτέ. Την ουσία του Θεού.!!!!!!!!!!!!!
Μόνο κοντά στον Θεό λοιπόν, με την βοήθεια ενός σωστού ιερέα , μπορεί η ψυχή μας να θεραπευτεί πλήρως από κάθε κακό, και να λειτουργεί αρμονικά στην ζωή μας.
Σκεφτείτε λίγο. Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα τα κρυμμένα μυστικά  της ψυχής μας, εκτός από αυτόν που την έπλασε και έβαλε μέσα της την ανάσα του. Αυτός από τον οποίο γεννήθηκε η ψυχή και εκπορεύτηκε στον κόσμο μας.
Όταν θεραπευτεί και αναδομηθεί ξανά το D.N.A  μιας άρρωστης ψυχής, σταματούν και τα συμπτώματα που συνόδευαν την αρρώστια της. Το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από ελαφρά έως βαριά μορφής κατάθλιψη. Και όλοι την πολεμούν με ψυχοφάρμακα. Που προκαλούν ένα κάποιον σχετικό εθισμό και που όταν αποφασίσεις να τα σταματήσεις, σε ξαναγυρνούν στην αρχική σου κατάσταση και λίγο χειρότερα από πριν. 
Καμία θεραπεία λοιπόν. Απλά όσο παίρνεις τα χάπια δεν έχεις τα συμπτώματα.
Μια προσέγγιση όμως με πίστη στον Θεό, ότι θα θεραπευτούμε, θα μπορούσε να έχει ευεργετικά και άμεσα αποτελέσματα πλήρους θεραπείας παιδιά μου. Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά.
Να είστε ευλογημένοι με την αγάπη του Κυρίου.
Πατήρ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου